Als je eenheid wilt ervaren, wordt dan een met je pijnen!

Als je eenheid wilt ervaren, wordt dan één met je pijnen!

Het is niet moeilijk om je een met alles te voelen.

Tijdens een bewondering van de natuur, het spelen met je huisdier, het bekijken van een film of een goede vrijpartij, kunnen we ons gemakkelijk een voelen met wat is. Op dergelijke momenten zijn er meestal alleen maar goede gevoelens en ervaar je geen verzet.  Als je een bent met wat je voelt ben je meestal gelijktijdig een met wat je ziet, ruikt, hoort en proeft. Je bent dan een met alles wat je waarneemt. En alles wat er is.

Op dergelijke momenten is er meestal geen IK.

Er is de ervaring. Er is hetgeen wat wordt waargenomen. De IK ontbreekt in die ervaring. Die komt meestal pas achteraf als je over de gebeurtenis met anderen praat. “IK heb zo iets moois meegemaakt…”

Dezelfde eenheidservaring kun je ook meemaken wanneer je in flow bent. Dit kan tijdens het werken, sporten of een leuke hobby zijn. Je bent dan lekker bezig, hebt positieve gevoelens en gedachten. Je bent dan een met wat is.

Een goed gevoel geeft neutrale en positieve gedachten.

Bijna niemand heeft weerstand tegen een goed gevoel en de daaruit voortvloeiende positieve gedachten. Goede gevoelens laat je dan ook gemakkelijk toe. Je verzet je er niet tegen en ze hoeven ook niet weg.

Indien je goede gevoelens probeert vast te houden, raak je ze meteen kwijt.

Je introduceert op dat moment een spanning. Vasthouden kost kracht en inspanning. Wie wil vasthouden is angstig om het kwijt te raken en in een slecht gevoel terecht te komen. Op het moment dat je gaat vasthouden, treedt er onmiddellijk een angst en spanning op en hiermee een naar gevoel.

Wanneer je een probleem ervaart is er meestal een vervelend gevoel of lichamelijke pijn actief. Die gevoelens en pijnen maken allerlei vervelende gedachten wakker. Vanaf dat moment zijn we vaak onbewust aan het vechten tegen onze gevoelens of gedachten. We willen ze weghebben en verzetten ons tegen wat is. Nare gevoelens, fysieke pijnen, en vervelende gedachten moeten weg.

Op het moment dat je iets weg wilt hebben maak je een tweedeling.

JIJ en jouw fysieke pijn, naar gevoel en vervelende gedachte. Je maakt een splitsing en hebt onmiddellijk een conflict. Een deel van je moet weg en JIJ bent daar angstig, verdrietig, boos of gefrustreerd om. Je splitst jezelf in tweeën en voelt jezelf niet meer één. Je scheid jezelf af van je gevoel of gedachten en hiermee jezelf van de rest. Wat er overblijft is IK en mijn niet gewenst gevoel. Je ervaart jezelf op dat moment als een afgescheiden wezentje in plaats van in eenheid met het bestaan.

Het verschil tussen een levend iemand en een dood iemand is dat een dode geen gevoel en geen gedachten meer heeft. Wanneer je fysieke pijnen, nare gevoelens en nare gedachten weg wilt hebben ben je jezelf aan het vermoorden. Je scheidt jezelf af van het leven en leeft verder als een levende dode.

Stop met het weg willen hebben van fysieke pijnen, nare gevoelens en vervelende gedachten.

Ze horen erbij. Ze maken deel uit van je leven. Ze hebben je iets te vertellen. Ze dragen een belangrijke boodschap met zich mee. Ze zijn je leermeesters. Wie liefdevol, nieuwsgierig en met aandacht leert luisteren naar zijn pijnen, gaat zich weer een voelen met het bestaan.

 

Leer van je pijnen en laat jezelf door hen bevrijden!

Vanaf dat moment wordt je eveneens bevrijd van die lijdende IK.

Wie niets meer afkeurt en alles omarmt wat is, wordt één met wat is.

Dat is je geboorterecht.


Als jij wilt leren van je pijnen dan is de online cursus ‘leer omgaan met afwijzing’ beslist iets voor jou.

Leer omgaan met afwijzing 2

Zie: https://martindewerker.info/webshop/leer-omgaan-met-afwijzing/

Wat doe jij met pijn?

Geef je reactie in onderstaande commentaarvelden.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.