Geluk is de afwezigheid van ongelukkige gevoelens. Geef je gevoel liefdevolle aandacht en geluk komt uit jezelf.

Geluk is de afwezigheid van ongelukkige gevoelens!
Geef je gevoel liefdevolle aandacht en geluk komt uit jezelf.

 

 

Van oorsprong zijn we allemaal gelukkig.

Door heftige gebeurtenissen en (jeugd)traumatische ervaringen sla je emotioneel op slot. Dit geeft een naar gevoel. Als de gebeurtenis niet goed wordt verwerkt, blijft het nare gevoel als een nare gevoelsherinnering in je geheugen hangen.

 

Een nare gebeurtenis of traumatische ervaring is een heftig iets.

Als we het ondergaan, zijn we meestal verward en doen verkeerde aannames. Vanuit dat punt ontstaan beperkende overtuigingen en misvattingen. Deze worden opgeslagen in de gevoelsherinnering.

De herinneringen van nare gebeurtenissen (de beelden en de geluiden) kunnen door de jaren heen vervagen of verdwijnen. Het gevoel wordt niet gemakkelijk vergeten.

 

Een nare gevoelsherinneringen wordt wakker als je er onbewust aan wordt herinnerd.

De herinnering kan wakker worden door gedrag van een persoon, een gebeurtenis, een geluid, reuk, smaak, gevoel of beeld. Een nare gevoelsherinnering is niet fijn. Het geeft een naar gevoel.

 

Onbewust verzet je je tegen deze gevoelens en wil je het gevoel weghebben.

Zo heb je van kinds af aan allerlei strategieën ontwikkeld om het ontwaken van gevoelsherinneringen en bijbehorende gevoelens te voorkomen. Je wilt niet opnieuw de nare gevoelens ervaren.

De strategieën die je hebt ontwikkeld zijn beslist niet altijd negatief. In tegendeel het zijn jouw vaardigheden geworden. Vaardigheden die je zonder de traumatische ervaring niet zou hebben ontwikkeld. De vaardigheden zijn voor jezelf niet altijd zichtbaar. Het is je tweede natuur geworden.

 

Een gevoelsherinnering kan wakker worden door een bepaalde gebeurtenis.

Het lijkt dan dat de buitenwereld jou een naar gevoel geeft. Vaak denk je dat dit gebeurt door het gedrag van de ander. In werkelijkheid maakt het gedrag van de ander een gevoelsherinnering wakker. Het idee dat de buitenwereld je ongelukkig maakt, is niet waar. Wat gebeurt is dat de buitenwereld jouw gevoelsherinnering triggert. Er ontstaat dan een naar gevoel

 

Tijdens een gelukkig moment heb je geen last van ongelukkige gevoelens.

Het nare gevoel wordt neutraal. Het is een aangename ontspanning. Een nieuwe jurk of auto geeft je tijdelijk verlichting van een naar gevoel. Op het moment van gelukkige gevoelens slapen de nare gevoelens. De geblokkeerde emoties verdwijnen naar de achtergrond. Vroeg of laat worden deze weer wakker en je geluksgevoel verdwijnt.

Nare gevoelens kunnen niet permanent door een goed gevoel worden vervangen. Het heeft geen zin om te streven naar gelukkige gevoelens. Als je een gelukkig gevoel hebt bereikt, compenseert het tijdelijk het nare gevoel.

Jouw nare gevoelens vragen om aandacht.

Leer nare gevoelens liefdevolle aandacht te geven. Vanuit daar kun je misvattingen en beperkende overtuigingen ontdekken. Wanneer je alle misvattingen hebt ontdekt, gaat de pijn weg. Een naar gevoel wordt op dat moment weer omgezet in een emotie en verdwijnt uit je systeem.

Wat overblijft is een warm gevoel. Je weet dat de gebeurtenis je iets heeft gebracht. Je hebt er positieve vaardigheden door ontwikkeld.

De les is geleerd.

Geluk is wat overblijft.


Wil jij leren hoe je nare gevoelens kunt loslaten?

Dan kan ik je mijn e-book voel je goed gids aanbevelen.

Zie: https://martindewerker.info/webshop/voel-je-goed-gids/


 


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.