Vecht niet tegen je gevoel!

Vecht niet tegen je gevoel!

Geen enkel gevecht is ooit gewonnen zonder verlies.

Wanneer we nare gebeurtenissen, omstandigheden of situaties meemaken wordt er vaak een naar gevoel in ons wakker. Onbewust willen we dit gevoel niet voelen. Het nare gevoel wordt onze grootste vijand. We vechten tegen het gevoel en willen het de kop omdraaien. We willen het gevoel zo snel mogelijk weghebben.

Omdat we het gevoel weg willen hebben en niet willen voelen, komen we in verzet. We distantiëren en dissociëren van het gevoel. Als dit lukt worden we gedeeltelijk gevoelloos. We hebben dan een deel van ons zelf geamputeerd.

Als vanzelf worden we angstig dat onze grootste vijand weer wakker wordt. We houden een intern gevecht en een koude oorlog. Als gevolg van deze koude oorlog zijn we op zoek naar vriendschap en steun. We zoeken een bondgenoot die ons beschermt tegen onze grootste vijand. Het kan dan ook niet anders dan dat we een partner nodig hebben die ons van de kou en kilte vandaan houdt.

Geen enkele oorlog is ooit gewonnen zonder slachtoffers.

Zolang we tegen ons gevoel vechten en strijden, zijn we de eeuwige verliezer. We worden angstig en gevoelloos. We proberen de vijand onder controle te houden. We worden waakzaam en kunnen niet tegen verlies. Elke mislukking nemen we ons kwalijk.

Durf de vijand onder ogen te zien.

De hele poppenkast van ellende kan beëindigt worden als je de vijand onder ogen durft te zien. Als je de vijand durft aan te kijken en deze durft te omarmen.

Maak van je grootste vijand je allerbeste vriend. Voel en doorleef je gevoel. Ontdek hoe je grootste vijand eigenlijk altijd al  je beste vriend was.

Het waren de Fransen die vochten tegen de Engelsen en het vervolgens samen weer opnamen tegen de Duitsers. Momenteel zijn ze allen een eenheid onder de Europese vlag. Wordt een eenheid met je gevoel en verwonder wat voor kracht je zult ontwikkelen…


Ben jij aan het vechten tegen je gevoel?

Geef je antwoord in onderstaande commentaarvelden.


  1 Response to "Vecht niet tegen je gevoel!"

  • Annemiek

   Zo ongelooflijk herkenbaar voor mij. In 2009 tijdens mijn (eerste) burn-out in aanraking gekomen met een alternatief therapeut en de eerste stap gezet om anders tegen het leven aan te gaan kijken. Een hele moooie weg geweest die me langzaam heeft doen openen ….. maar naar ik nu begrijp een onbewust verzet tegen de werkelijke hulp die ik nodig had. Niemand zou me nog zoveel pijn doen als wat ik tot dan toe met regelmaat kon voelen en had ervaren. Werkelijk waar een harnas om me heen gebouwd. En intuitief door krijgen dat ik het mag loslaten, maar ook die woorden nog niet kunnen begrijpen wat ik er daadwerkelijk mee mocht gaan doen. Wel me verder verdiept met het lezen van boeken over zelfhulp en spiritueel in het leven staan enz.
   In 2013 wederom een burn-out. Mijn therapeut weer opgezocht, maar voelde na korte tijd dat dat niet de weg was die ik moest gaan. Inmiddels via een cursus met edelstenen en edelsteentherapeuten in aanraking gekomen en zo al zoekende, lezende, pratende en steenleggingen en voetreflextherapie steeds verder gaan ontwikkelen. Via faceboek (ituitief) steeds meer pagina’s ontdekt die me stapje voor stapje verder hielpen, naast de behandelingen die ik onderga. De pagina’s gingen de sluiers op lichten dat ik me echt bewust mocht gaan worden van mijn eigen patronen en overlevingsmechanismes. Zo kwam ik ook met jouw stukjes (ken) in aanraking. Las en lees ze nog steeds heel graag. Om steeds beter te begrijpen dat ik mag gaan leren om mezelf te gaan troosten en mag gaan loslaten. De Voel je goed gids heeft me nog dieper duidelijk gemaakt dat dat wat ik altijd (onbewust) geloofde, dat ik niet krachtig genoeg was, mag laten gaan.En ik degene ben die die verandering mag aanbrengen.
   De power om dat te (gaan) doen is er …. Mede door besef dat ik mijn eigen grootste vijand was, omdat ik niet in mijn eigen pijn durf(de) te gaan staan. En de lieve mensen om me heen die me hierin steunen en gesteund hebben.

   View Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.