Martin de Werker 053 low

Wie naar de verkeerde radiozender luistert maakt zichzelf ongelukkig!

Stel je eens voor dat je jarenlang opgesloten zit in een cel en heel de dag luistert naar een radiozender. Op deze radio is te horen dat er overal in de buitenwereld oorlog is, geweld, misdaad, ziekte. De hele dag wordt je bang gemaakt. Na een aantal jaar durf je de cel niet meer uit. Je bent in een nare buitenwereld gaan geloven.

Op een dag wordt je vrijgelaten. Jij durft niet meer naar buiten te gaan. Binnen in de cel is het veilig. Daar buiten kan van alles misgaan. Maar je moet naar buiten. Je mag niet meer blijven!

Tot jouw verbazing klopt er helemaal niets van wat die radiozender je jarenlang heeft voorgeschoteld. Er is helemaal geen oorlog, geweld, misdaad of ziekte te bekennen. Jarenlang ben je onnodig bang geweest. Je bent voorgelogen! Dit is choquerend…

Het grootste deel van de mensheid luistert dagelijks naar een verkeerde radiozender.

Ik heb het hier over de stem in je hoofd. De gedachten die de hele dag in je hoofd rondspoken.

Wetenschappers hebben onderzocht dat 97% van alle gedachten die je hebt nutteloos zijn. Slechts 3% is functioneel. 55% van deze gedachten zijn herhalingen van de dag ervoor. Elke dag komen er ongeveer 56000 gedachten. De functionele gedachten zijn bijvoorbeeld: wat zullen we gaan eten, waar staat de suiker in de supermarkt en 3×15=45.

De meeste gedachten zijn piekergedachten, stress gedachten, angst gedachten, fantasieën, verlangens, interne dialogen, discussies en afwijzingen. Kortom gedachten waar je helemaal niets aan hebt. We zitten vol met verkeerde overtuigingen, aannames, normen en waarden. We hebben dingen geleerd en aangenomen van mensen die zelf niet gelukkig waren. Je ouders, opa’s, oma’s, ooms, tantes, leraren of andere opvoeders.

En toch luistert het merendeel van de bevolking naar de verkeerde zender.

Geen wonder dat we massaal ongelukkig zijn…

Het wordt dus tijd dat we met zijn allen eens op zoek gaan naar nieuwe zenders!

Radio kanalen die je verder kunnen helpen. Zenders die je dichter brengen bij de waarheid.

Je lichaam is zo’n zender.

Het lichaam liegt niet. Als het ergens pijn heeft dan is het pijn. Als je ergens prikkels voelt zijn er prikkels. Als je ergens emoties waarneemt dan zijn er emoties. Je lichaam spreekt zijn eigen taal. Het is een taal die zich laat horen via je gevoel. Leer eens wat meer luisteren naar dit lichaam en het gevoel. Het heeft zijn eigen symboliek. Het heeft zijn eigen taal. Leer deze taal te begrijpen en vaar er wel bij.

Naast het lichaam is er een geweldig mooie zender.

Op deze zender is helemaal niets te horen. Het is de stilte zelf. Het hele universum is er mee gevuld. Als je jezelf zoveel mogelijk afstemt op deze stilte ben je verbonden met de waarheid zelf. Er bestaat geen zuivere waarheid dan datgeen wat vanuit de stilte tot je komt. Het is puur bewustzijn wat zich laat horen. Vanuit het niets komt alles voort. Zo mooi, zo helder, zo zuiver. Ontdek het zelf…

En het is inderdaad choquerend dat je al die tijd naar al die onzin heb geluisterd.

Dat je jarenlang verkeerd bent afgestemd geweest. Jarenlang hebt geluisterd naar angsten, onwaarheden, illusies en onzin. Jarenlang gehypnotiseerd door de verkeerde zender vanuit je hoofd.

Stem jezelf af op de juiste zender en geluk valt je toe.

De radio zal nog vaak verlopen en verkeerd afstemmen.

Maak je er niet druk om. Hoe vaker jij de juiste frequentie opvolgt komt er vanzelf een dag dat je niet meer verkeerd kunt zitten.


 

Welke stoorzender heb jij last van?
Geef je reactie hieronder…


  2 replies to "Wie naar de verkeerde radiozender luistert…"

  • Karel Dekkers

   Beste Werker,
   Meestal is het, naast wel wat nutteloze ruis, stil in mijn hoofd. De stoorzender gaat bij mij aan als iets mij raakt en het komt later weer boven, Dat blijft dan terug komen en ik denk er dan over. Dat duurt tot het moment dat ik vanuit mijn gevoel weet; dat is het. Als het dan in woorden nog niet helder is ga ik schrijven. Als de oorzaak in de interaktie met de ander zit dan praat ik erover of ik geef of stuur het schrijven. Daarna laat ik het los en kan de stilte “zijn gang weer gaan”. Daar is dan weer ruimte en aandacht voor.
   Dank voor je schrijven op je blog,
   Karel.

   View Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.